Valentín - pôvod a zaujímavosti o sviatku zaľúbených

 

Ako všetci dobre vieme, tento sviatok sa každoročne vyznačuje oslavou lásky, obzvlášť medzi zaľúbenými partnermi.. Každý si nájde v tento deň čas na strávenie príjemnej chvíle so svojou láskou. Aj keď v našich končinách sa nájde mnoho odporcov tohto sviatku, my Vám každoročne pomáhame obdarovať vašu polovičku krásnou kyticou či darčekom.

Viete vôbec ako tento sviatok vznikol a kde môžeme hľadať jeho pôvod? Prvé zmienky o tomto dni siahajú až do piateho storočia pred našim letopočtom. Stanovil ho pápež Gelasius 1. Traduje sa o tom viacero legiend. Sv. Valentín, kresťanský kňaz, ktorý sobášil páry aj napriek zákazu cisára, bol popravený práve 14. Februára a preto na jeho počesť oslavujeme lásku každoročne v tento magický dátum. Sv. Valentín, bol považovaný za čestného a poctivého muža a preto sa pre celý svet stal patrónom oddanej, čistej a vernej lásky.

Veríme, že aj v dnešnej dobe, nájdeme medzi ľudmi takýto vzácny druh lásky a najdôležitejšie posolstvo, ktoré nám tento sviatok dáva je to, aby sme nezabúdali svojím blízkym, rodine, priateľom či partnerom prejavovať náklonnosť a úprimné city počas celého roka a nie iba v tento deň.

Pár zaujímavosti o sviatku Sv. Valentína

  • Vedeli ste že každý rok si na celom svete ľudia pošlú viac ako miliardu zaľúbených prianí?
  • Taktiež v tento deň dôjde na svete až k 200 000 žiadostí o ruku!
  • Symbolom Valentína je srdce, Viete, prečo je práve srdce symbolom lásky? Ľudia si odpradávna mysleli, že lásku cítime práve srdcom
  • Prejavom lásky sa nevyhýbajú ani naši štvornohý priatelia , Darček svojim domácim miláčikom kupuje na Deň zaľúbených až 9 miliónov ľudí.
  • Najčastejším darčekom mužov pre ženy sú kvety heart

A práve s kytičkami Vám veľmi radi pomôžeme!

Používaním stránok prevádzkovateľa GRASS, spol. s r.o.
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.